Vertigo lámpa – Bertóty Eszter kedvenc tárgya 1.

10.1-11. Article

A Budapest Design Week idén új rovatot indít Kedvenc tárgyam címmel. Az interjúsorozatban elismert tervezőket és közéleti szereplőket kérünk meg arra, hogy meséljenek a számukra legkedvesebb tárgyaikról. Kérdéseinkre ezúttal Bertóty Eszter válaszolt.

Mi a kedvenc tárgyad, és miért?

Petit Fritture Vertigo lámpa

Miért tartod „jó” tárgynak?

Nem tudom megunni ahogy minden szellőtől folyamatosan mozgásban van. Az évek során rengeteg különböző enteriőrben láthattulk már különböző színekben és méretben és számos replikát is készítettek belőle. Az eredetit Constance Guisset tervezte.

Mi a tárgy története, hogyan jutott hozzád?

Évekkel ezelőtt kaptam egy munkáért cserébe. Fizetség helyett választottam mert régóta fájt rá a fogam. A színét a nővérem választotta és kollégám Szabó Z. Milán szerelte fel nekem egy közös nyaralás alkalmával. Soha nem is tudtam mást elképzelni a balatoni nyaralónk nappalijába.

Mit gondolsz, milyen szerepet játszik a design abban, hogy ez a tárgy a kedvenced?

Ez egy nagyon jellegzetes darab, azonnal felismerhető és egyedülálló formájú termék. Mivel funkcionálisan nem tud többet egy kábelen lógó izzónál ezért azt gondolom, hogy csak és kizárólag a design miatt lehet szeretni vagy nem szeretni

Gallery