Találd meg a helyed!

A Puskás Aréna wayfinding azaz látogatóirányító rendszerének bemutatása.

10.9. 14:00 Graphic Design, Animation, Photo, Media Design, Signage Design, Design Tour, Walk, Site Visit

Egy kreatív stadion-séta során bemutatásra kerül az 50 év után újjáépítésre kerülő Népstadion, új nevén Puskás Aréna látogatóirányítási (wayfinding) rendszere.

A Puskás Aréna látogatóirányítási (wayfinding) rendszere 2020-ban, a kreatív szakma legnagyobb megmérettetésén, a Red Dot dizájndíj „Brand and Communication” versenyén első díjat nyert.

A wayfinding a látogatók épületen belüli közlekedését segíti. A tervezés során modellezni kell, hogy az emberek milyen ingerek alapján, hogyan viselkednek majd egy adott térben. Irányító jelekből, valamint térképek és azonosító jelölések hierarchikus rendszeréből áll, amelyek akár az épület vizuális arculatát is képesek meghatározni. A kreatív stadion-séta során bemutatjuk a résztvevőknek melyek voltak a tervezés során a kiemelt jelentőségű kérdések, illetve, hogy hogyan kapcsolódik és viszonyul az arculat a látogatóirányítás elemeihez.

A Graphasel Design Studio egy zömében képző- és iparművészekből álló tervezőcsapat. Az utóbbi években számos nemzetközi elismerést szereztek, többek között két Red Dot dizájndíjat is nyertek az Opera Gin Budapest címkéjével és a Dubicz Borászat csomagolásterveivel. A stúdió nevéhez kötődik a budapesti Google iroda dizájnja, a 2017-es úszó-világbajnokság teljes megjelenése, Budapest és Magyarország turisztikai arculata, de több cukrászda, étterem és hotel vizuális identitása is.

A részvétel regisztrációhoz kötött.


Gallery