Not Quite California Wonder

De-constructing the Myth of Paprika Production

10.10. 11:00 Food Design, Workshop

A paprika gyümölcse értékek hordozója, amelyet mikroszenzoros laboratóriumokban nevelnek. Ezek az üreges bogyók tele vannak mesterséges ízzel, szeretettel, gyűlölettel, mérnökök által tervezett színnel, geometriával és genetikai Boogie-val. A paprika egy egész évben betakarított sárga delírium és sötétvörös fenyegetés.

Csatlakozz hozzánk egy félnapos design thinking workshopra, ahol a változó élelmiszer divat hullámait és a biológiai sokféleség hiányát vitatjuk meg a paprika gyümölcsének tanulmányozásán keresztül. A projektet az élelmiszer termelés globális bizonytalansága ösztönözte.

A workshop egy kísérleti laboratórium, ahol megismerkedhetsz a paprika eredet történetével és a jelen konfliktusaival egy szubjektív archiváló folyamat során. Fotogrammetria és spekulációs gyakorlatokon keresztül fogunk elkészíteni egy digitális, weboldal alapú archívumot. A workshop angol nyelvű.

Mi egy nemzetközi multidiszciplináris designer pár vagyunk, Gedeon Tekla és Sebastian Gschanes. Fuzzy designer és kutató praxis neve alatt alkotunk. Munkáink a környezet és a technológia kapcsolatát vizsgálják terek, tárgyak és események tervezésén keresztül.

Találkozzunk a Kisdiófa Közösségi Kertben Szombaton!

Gallery