Hogy segít a digitalizáció, hogy komposztból friss zöldség legyen

Előfizetéses szolgáltatás tervezés online workshop

10.6. 17:00 Join the Circle!, Design Management, UX Design, Workshop

Hogyan segít a digitalizáció, hogy komposztból friss zöldség legyen? Egy online facilitált workshop keretein belül szeretnénk megvitatni a kérdést, ahol az érdeklődőkkel közösen megyünk végig egy környezetileg fenntartható, üzletileg releváns és felhasználóbarát digitális terméktervezés lépésein. A program központi témájának megfelelően egy olyan szolgáltatás tervezésére invitáljuk a résztvevőket, ami az előfizetés alapú működési modelleket és az ehhez kapcsolódó fizetési megoldásokat vizsgálva hívja fel a figyelmet a körforgásos gazdálkodásra.

Az ötlet azon az elgondoláson alapul, hogy a fogyasztó az otthonában termelődő szerves hulladékot a termelő rendelkezésére bocsátja, aki cserébe idény zöldséget szállít, amely a hulladékon termett. A digitális termék azért felel, hogy strukturálja a ciklus folyamatát, kalkulálhatóvá teszi az anyagi és dologi erőforrásokat a résztvevők számára; digitális platformot biztosítson a bekapcsolódásra, valamint további funkciókkal tud reagálni a használat közben felmerülő igényekre.

Az online workshopon inspiráló trendek, példák és viselkedési minták mentén járjuk végig a tervezési folyamatot: kutatás, probléma definíció, ötletelés, UX/UI prototipizálás és tesztelés.

A programra főleg olyan tervezőket várunk, akik termékfejlesztéssel, UX/UI-al, service designnal, ügyfélélménnyel foglalkoznak.