CO&CO – CIRCULARITY IN PRACTISE

Körforgásos tervezői gondolkodás a gyakorlatban

10.7-11. Join the Circle!, Design, Design Management, Lecture, discussion

A CO&CO – CIRCULAR DESIGN THINKING IN PRACTICE keretén belül a designhét második felében előadás-, beszélgetés- és interjú-sorozat kerül megrendezésre, mely gyakorlati példákkal mutatja be a körforgásos gondolkodást a CO&CO ilyen témában tevékenykedő partnereinél. Ezek között szerepelnek nyílt forrású hardware, 3D nyomtatás és a lebontható anyagok piaca, autóipari trendek, modellek a háztartás piacán, élelmiszeripari kitekintések, stb. Mindegyik gyakorlati példa a körforgásos gazdaság irányába és a Fenntartható Fejlődési Célok elérése irányába mutatnak, ahol köztudottan 2030-ig ez az évtized az akciókról, a megvalósításról és a tettekről kell szóljon. Az elméleti tudás gyakorlatban való alkalmazása lesz az évtized kihívása. A tematikus példák tehát fontosak a tervezők és gyártók, a gazdasági szereplők és a felhasználók fele is, hogy lássák, a napi rutinban a „fenntartható” körforgás megvalósítható. Az egyes napokon a CO&CO partnereivel előre rögzített Podcast jellegű előadásokat tekinthetnek meg az On-line platformjaink valamelyikére látogatók.

A programszervező CO&CO Designcommunication közel 20 éve van jelen a magyar és nemzetközi designéletben, 5 termékkategóriás Red Dot Design Award, iF Design Award, German Design Award, A-Design, közel egy tucat Magyar Formatervezési Díj, összesen több mint 30 díjjal a háta mögött. Ennek a munkásságnak az elismerésért tavaly megkapta a haza szellemi alkotásokért kapható legmagasabb kitűntetést, a Magyar Szellemi Tulajdon Hivatala által, a Millenium díjat. (www.coandco.cc)

Nagy Richárd, a CO&CO – CIRCULAR DESIGN THINKING IN PRACTICE programvezetője, a Co&Co ügyvezető tulajdonosa, MOME MA formatervező és MA designmanager, 13 éve kutatja a körforgásos gazdaság elemeit fenntartható tervezés témában a MOME Doktori iskolájában. Ő maga körforgásos gazdaság / kékgazdaság szakértő (PTE – nyári egyetem – Günter Pauli), számtalan körforgásos projekt menedzsere, tervezője, egyik kutatásával 2012-ben elnyerte a European Institute of Innovation & Technology (EIT) - Climate-KIC PiP programjában (Pioneer into Practice) az Év Pioneer-je díjat.

Hosszú Gergely, a CO&CO – CIRCULAR DESIGN THINKING IN PRACTICE másik programvezetője, a Co&Co ügyvezető tulajdonosa, MOME MA formatervező, jelenleg a MOME Doktori iskoláját is végzi, több mint egy évtizede a PREMOME design szak felvételi előkészítőjének egyik vezetője, valamit szakértő a HFDA board-jában.

Gallery