CO&CO – CIRCULAR DESIGN TRENDS

A körforgásos tervezés irányzatai

10.1-6. Design Management, Lecture, discussion

A CO&CO – CIRCULAR DESIGN TRENDS keretén belül a designhét első felében egy előadás-, beszélgetés- és interjú-sorozat megtartását tűztük ki célul, ami bemutatja a körforgásos gazdaság különböző elismert iskoláit, módszertanait, irányzatait, trendjeit. A körforgásos gazdaság egy gyűjtő fogalom, azon belül az irányzatok célja közös, de a részletek megismerése szélesíti az érdeklődők tudásbázisát (bölcsőtől a bölcsőig, biomimikri, ipari ökológia/megosztásos gazdaság, kékgazdaság, permakultúra). A szekciókra a területről felkért szakértőkkel történik az egyes trendek elemzése. Az előre rögzített előadások, melyek Podcast jelleggel készülnének, az On-line platformjainkon érhetőek el.. Az első nap általános ívű betekintése utána minden nap egy-egy körforgásos gazdasági trend köré rendeződne a sorozat adott napja. Elérhetőségek:

Facebook: https://www.facebook.com/coand...

LinkedIn: https://www.linkedin.com/compa...

A programszervező CO&CO Designcommunication közel 20 éve van jelen a magyar és nemzetközi designéletben, 5 termékkategóriás Red Dot Design Award, iF Design Award, German Design Award, A-Design, közel egy tucat Magyar Formatervezési Díj, összesen több mint 30 díjjal a háta mögött. Ennek a munkásságnak az elismerésért 2019-ben megkapta a haza szellemi alkotásokért kapható legmagasabb kitűntetést, a Magyar Szellemi Tulajdon Hivatala által, a Millenium díjat. (www.coandco.cc)

Nagy Richárd, a CO&CO – CIRCULAR DESIGN TRENDS programvezetője, a Co&Co ügyvezető tulajdonosa, MOME formatervező és designmanager, 13 éve kutatja a körforgásos gazdaság elemeit fenntartható tervezés témában a MOME Doktori iskolájában. Ő maga körforgásos gazdaság / kékgazdaság szakértő (PTE – nyári egyetem – Günter Pauli), számtalan körforgásos projekt menedzsere, tervezője, egyik kutatásával 2012-ben elnyerte a European Institute of Innovation & Technology (EIT) - Climate-KIC PiP programjában (Pioneer into Practice) az Év Pioneer-je díjat.

Gallery