Budapest Design Map kedvenc: wonderLAB

10.1-11. Textile, Fashion, Jewellery, Article

A wonderLAB concept 2012 eleje óta működik, az első boltot két testvérpár hozta létre: Marillai Évi és Ildikó, valamint Arany Saci és Virág. A bolt eredeti koncepciója szerint inkubátor szerepet is betölt – támogadó és befogadó szellemiségének köszönhetően több hazai tervező karrierjét indította el sikeresen.

Az első bolt az Izabella utcában működött és sikerének köszönhetően nagyobb térbe kellett költöztetni, így született meg egy felújított belvárosi üzlethelységben a Veress Pálné utcában a 30 tervező együttműködésében működő ma ismert wonderLAB concept. Az üzlet alapításakor kitalált árképzési struktúra – amiben az adott tervező szabhatta meg terméke polcra kerülési árát – nagy segítséget jelentett azoknak, akik kis szériás és alapvetően költséges termékeiket szerették volna mégis eladhatóvá varázsolni. A bolt üzemeltetőinek bevétele a haszonkulcs helyett egy az egyes tervezők által a tagsági rendszer díjaként befizetett összeg érkezett be.

Marillai Éva azóta már az INQ concept ruhamárka tulajdonosa is egyben – a wonderLAB concept megalapítása előtt majdnem tíz évig dolgozott marketingesként, ezért nem meglepő, hogy a testvérével alapított boltban a tervezőkkel közeli szakmai kapcsolatot ápolva a wonderLAB bizonyost menedzsment funkciókat is ellátott története során.

A wonderLAB concept kínálatában az INQ concept termékei mellett többek között elérhetőek a Mama Kin ékszerei, a Daige ruhái, a Sixfeet kutyás kiegészítői, a Dyan cipői és a Nebouxii mintás zoknijai is.

Gallery