A szentendrei vadászház története

Fotókiállítás és storytelling Radnóczy Eszter belsőépítésszel

10.6-15. Architecture, Interior Design, Design Tour, Walk, Site Visit, Exhibition, Lecture, discussion

Grófi rezidenciából belsőépítész iroda: a szentendrei Vadászház története

1936-ban Quittner Ervin tervei szerint épült meg Szentendrén a Vadászház, melyet Szécsényi Tamás gróf nyári rezidenciaként használt. Az épület a vadkacsavadászatot kedvelő gróf tornácos, dunaparti nyaralója volt, a folyó közelsége miatt a kapuba ladikbeállót is terveztek.
Az épületben most alkotó este’r partners belsőépítész iroda nyolc éve rehabilitálta a romos állapotban lévő házat, melyet az államosítás után szociális bérlakásokként használtak. A felújításhoz szakmai alázat, a genius loci tisztelete, odaadás és kreativitás is kellett: Radnóczy Eszter és csapat szentendrei kőművesekkel, az eredeti terveket maximálisan tiszteletben tartva újította fel a Vadászházat, amely ma pezsgő, élettel teli alkotótere belsőépítész irodájuknak. A ház egyben műterem is: otthont ad Apáti Abkarovics Béla alkotásainak.
A Budapest Design Week programjaként az este’r partners szentendrei stúdiója, a Vadászház kertjében szabadtéri fotókiállítást rendezünk, amelyet több időpontban tekinthetnek meg a látogatók. A nyitóalkalmon Radnóczy Eszter, az este’r partners vezető tervezője mesél a ház és a felújítás izgalmas, kihívásokkal teli történetéről.

nyitó előadás: 2020. október 6. 17:00

Gallery