News

Már jelentkezhetsz a Moholy-Nagy László ösztöndíjra!

A Magyar Formatervezési Tanács nevében eljáró Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala meghirdeti a 2019. évi Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíjpályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. társfinanszírozásában, a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. pénzügyi lebonyolítói közreműködésével.

Az ösztöndíjpályázat célja elősegíteni a pályakezdő tervezők szakmai fejlődését, önálló vagy gyártói együttműködésre épülő termékfejlesztését, saját márka megalapozását. Az ösztöndíj időtartama 6 hónap, a tervezett ösztöndíjas időszak: 2019. május–október. Az ösztöndíjak keretösszege bruttó 9.000.000 forint, mely a pályázatok függvényében kerül megítélésre (minimum összege bruttó 900.000 forint).

Pályázati kategóriák:
– önálló tervezői projekt
– önálló designelméleti, -kutatási projekt
– önálló tervezői projekt, gyártói együttműködéssel
– együttműködő cégek feladatkiírására (pályázati felhívás mellékletében) benyújtott projekt.

Az ösztöndíjra pályázhat a pályázat benyújtására nyitvaálló határidő utolsó napját figyelembe véve minden 35. életévét be nem töltött természetes személy, aki Magyarország területén folytat alkotói tevékenységet, és szakirányú (BA, BSc, MA, MSc) művészeti, illetve designer egyetemi diplomával rendelkezik.

A felhívás részletei ezen a linken olvashatók.

Jelentkezési határidő: 2019. április 1. hétfő, 16:00 óra.