October 8, 9.
09:30 - 16:00

KOZMA-KONFERENCIA

location

Műcsarnok Előadóterem
1146 Budapest, Dózsa György út 37.

Regisztráció

név, telefonszám, intézmény megjelölésével szeptember 24-ig: epiteszetimuzeum@mma-mem.hu

Építészeknek

A konferenciát a Magyar Építész Kamara Továbbképzési Szakértői Testülete 2018/167-es sorszámon elbírálta és jóváhagyta. Egy nap továbbképzési értéke: 1,5 pont. A szervezők a részt vevő kamarai tagok számára igazolást állítanak ki.

A Kozma Klasszik – A Budapesti Műhely és Kozma Lajos című kiállításhoz kapcsolódó konferencia első napjának témája Kozma Lajos rendkívül gazdag és sokszínű életműve. Az előadások az alkotó pályáját a Lajta Béla irodájában eltöltött éveitől a Budapesti Műhelyen és jelentős grafikai művek létrehozásán túl az art decóval ötvözött ún. Kozma-barokkon át egészen a látványos modernista villák, üzletek és bérházak korszakáig követik végig. A szervezők a második napot a Kozma számára mindig nagyon fontosnak tartott szakoktatás témájának szentelik. Céljuk a design ízlésformáló és gazdasági értékteremtő szerepének, a művészeti (szak)képzés és a kézműipari hagyományok jelentőségének hangsúlyozása. Az előadók az iparművészeti szakoktatásban a közelmúltban történt változásokról beszélnek és bemutatják a legfrissebb szakmai sikereket, követendő példákat.

A konferencia szervezői: Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ, Budapesti Komplex Szakképzési Centrum

A konferencia fővédnöke: prof. emeritus Fekete György belsőépítész, a Magyar Művészeti Akadémia tiszteletbeli elnöke

A konferencia védnöke: Turányi Gábor DLA építész